Jelena Blagojević protiv Vakifa (CEV)
Jelena Blagojević protiv Vakifa (CEV)

Spektakl na startu četvrtfinalnih borbi u LŠ! Moćni Vakif pao u Poljskoj, odlična Blagojevićeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 20:37

Rešov nastavio sa sjajnim partijama u elitnom takmičenju, ovog puta pobeda posle pet neizvesnih setova protiv svetskog klupskog šampiona - 3:2

Kakav početak razigravanja u Ligi šampiona! Pet setova, preokreti, velika borba i na kraju pobeda Rešova protiv moćnog Vakifbanka - 3:2 (13:25, 29:27, 19:25, 29:27, 15:13). Na sve to treba dodati i sjajnu partiju srpske odbojkašice Jelene Blagojević, koja je kao kapiten predvodila pobednički tim sa 17 veoma bitnih poena.

Da je neko gledao samo prvi set ove četvrtfinalne utakmice bio bi ubeđen da je ona maksimalnim rezultatom pripala turskoj ekipi. Vakif je u Poljskoj u prvom periodu pokazao zašto je aktuelni svetski klupski prvak i evropski vicešampion. Barč-Hekli i Gabi su bile nezaustavljive u napadu, odlične u bloku, sigurne na prijemu. Ostalim saigračicama je preostalo samo da im pruže podršku i isprate njihova odlična izdanja. Kao rezultat takve igre stigla je veoma ubedljiva pobeda u prvom setu - 25:13.

Izabrane vesti

Da Rešov nije tako naivan tim, znali su svi koji su ispratili njihove partije u grupnoj fazi. Nisu Poljakinje htele da dozvole da ih protivnice počiste sa domaćeg terena. Izašle su sa drugačijim stavom u drugom setu, uzvratile istom merom i u neizvesnoj završnici stigle do izjednačenja - 29:27.

(CEV)(CEV)

Vakif je tada sve karte bacio na svoju korektorku - Izabel Hak. Šveđanka je bila centralna figura trećeg perioda, osvojila je osam poena iz napada, odservirala jedan as i bila najzaslužnija što njen tim ima na semaforu prednost - 2:1.

Nastavila je u sličnom ritmu i u narednom činu, ruku pod ruku sa raspoloženom Gabi. Međutim, na drugoj strani su spreman odgovor imale Jelena Blagojević i Kara Bajema. Osvojile su po sedam poena u napadu i uspele zajedno da neutrališu ubitačni tandem sa druge strane mreže. Završnica i ovog seta je bila dramatična i ponovo je kao pobednik izašao domaći tim, koji je izborio taj-brejk.

(CEV)(CEV)

Posle svega što su pružile obe ekipe, bio je zagarantovan zanimljiv i kvalitetan peti čin. Vakif je na krilima Izabel Hak poveo 5:3, a Rešov je zahvljajujući Bajemi okrenuo na 10:9. Do poslednjeg trenutka šanse za trijumf su bile podjednake, ali je pobednik mogao biti samo jedan.

Na sreću mnogobrojnih gledalaca (4.500), to je bio domaći tim. U petom setu je Kara Bajema imala savršen učinak u napadu 5-5 i izborila se za epitet junaka velike pobede. Ona je završila utakmicu sa 20 poena, a ispratile su je Jelena Blagojević i Ana Štencel sa po 17. Na drugoj strani Vakifu nije bio dovoljan ni 31 poen neverovatne Izabel Hak.

Ovo je tek prvi četvrtfinalni duel, a naredne nedelje je na programu revanš u Istanbulu.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Rešov - Vakifbank 3:2

Sreda

20.30: Monca - Koneljano (pobednik ide direktno u finale)

Lokomotiva Kalinjingrad - Fenerbahče (ne igra se, Fener u polufinalu)

Dinamo Moskva - Dinamo Kazanj (ne igra se, ekipe suspendovane)


tagovi

Jelena BlagojevićCEV Liga šampionavakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara